Ceban insistă. Vrea dezbateri electorale cu Chirtoacă, Sandu și Năstase

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, îl invită pe edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, să participe la dezbateri electorale în contextul referendumului privind revocarea sa de funcție. Totodată, Ceban îi invită la dezbateri pe Maia Sandu și Andrei Năstase în contextul în care cei doi au îndemnat la boicotarea plebiscitului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook socialistul a scris că va fi disponibil pentru Chirtoacă în zilele de miercuri, joi și vineri.

Miercuri voi participa la dezbaterile de la Moldova 1 (19.55). Joi la cele de la ProTV Chișinău (21.00). Vineri NTV Moldova (19.40). Aștept să vină Dorin Chirtoacă la cele prevăzute de CEC ca și concurenți în campanie. De asemenea, cu Maia Sandu sau Andrei Năstase la orice emisiune sunt gata să discutăm despre referendum și decizia lor de boicot (la orice TV care este gata să organizeze astfel de discuții, în afara orelor anunțate mai sus)”, a scris el.

Amintim că Ion Ceban l-a mai invitat pe Dorin Chirtoacă la dezbateri publice în contextul eliberării edilului de sub arest la domiciliu.

„Acum că nu-l împiedică nimic pe Dorin Chirtoacă să participe la emisiuni, îl invit să mergem oriunde, la orice emisiune de dezbateri … despre relevanța referendumului, începând cu ziua de luni. Să discutăm despre oraș și administrarea capitalei, nu despre viața de după serviciu a primarului, Putin, mâna Moscovei și alte „impedimente” de acest tip în procesul de administrare al Chișinăului“, a scris Ceban zilele trecute pe pagina sa de Facebook.

Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat vineri din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. El nu are dreptul să părăsească localitatea și trebuie să anunțe despre orice schimbare de domiciliu. Nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se afla persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este citat.

Sursa: deschide.md