CE SPUN americanii despre ADERAREA Moldovei la Uniunea Europeană și Alianța Nord-AtlanticăŞeful biroului din Londra al cotidianului american The New York Times, Steven Erlanger, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă că aderarea Ucrainei, Georgiei sau Republicii Moldova este acum greu de imaginat. 

„O eventuală aderare la UE este mai greu de închipuit, or, aceste țări ar trebui să facă foarte multe reforme în ce privește economia, justiția, instituțiile de stat care ar urma să funcționeze după model european. În cazul aderării la NATO vorbim mai mult despre alegerea fiecărui stat în parte. Desigur, pare greu de imaginat, însă problema noastră e că credem că viitorul va arăta ca și prezentul, ceea ce nu este așa.

Lucrurile se schimbă, Putin nu va conduce mereu Federația Rusă, nu știm cine îl va înlocui, nimeni nu și-a imaginat că el va instaura o structură de guvernare autocratică. Au existat chiar niște visuri inocente despre apariția unei „altei” Rusii. Însă, în același timp, lucrurile se schimbă. Cred că aceste țări au șansa de a se reforma din interior, iar asta le va face capabile să adereze la diverse structuri, însă nu cred că acest lucru se va întâmpla prea curând”, a declarat Erlanger.

Sursa : mesaj.md