Ce nu ai ştiut despre Alina Zotea, consiliera lui Mihai Ghimpu!

Alina Zotea, asistentă de deputat, este pasionată de lectură pentru că astfel se poate deconecta de la lumea reală și trăi prin prisma autorului. Despre aceasta ea a declarat pentru www.shok.md, vorbind despre preferințe în ale cititului.

„Zilnic port cu mine cîteva cărți, le răsfoiesc cu drag atunci cînd nimeresc la cozile din supermarket sau chiar din trafic, iar pe noptieră am mai multe cărți ce așteaptă să fie citite.

Prioritate la moment o are biografia Angelei Merkel de Gerd Langguth”, a mărturisit ea, citată de TRIBUNA.

Alina Zotea consideră că fiecare carte este „o cărămidă la temelia dezvoltării omului” și că, pe parcursul vieții, „fiecare carte te marchează diferit – de la romanul Adolescentului Miop pînă la Dale Carnegie „Cum să-ți faci prieteni”.

La capitolul autori preferați, ea nu s-a oprit doar la unul, numindu-i pe: Liviu Rebreanu, Mircea Eliade, Jo Nesbo, Emil Cioran etc., iar în ceea ce ține de genuri, tînăra a comunicat că preferă autobiografiile.

Alina Zotea nu mai ţine minte cîte cărți a citit pînă acum, dar are amintiri multe legate de lectură.

„Țin minte doar că mama mea, care era profesoară la școala medie din Cania, mi-a făcut acces liber la bibliotecă și zilnic veneam acasă cu brațele pline de cărți”, a povestit ea.

Politiciana a mai spus că, din păcate, nu are acasă o bibliotecă, iar cărțile nu își fac loc prea mult timp în casa ei. „Fiecare raft, masă sau colțișor din casă păstrează teancuri de cărți. De cîteva ori pe an dăruiesc cărțile mele cu mare drag adolescenților, știind că, într-un timp destul de scurt, altele noi vor apărea pe rafturile de acasă”, a mai povestit Alina Zotea.

Sursa : Tribuna.md