Ce l-a rugat președintele interimar al Ucrainei pe Igor Corman

Președintele interimar al Ucrainei, potrivit presei ucrainene, l-a rugat pe Igor Corman să transmită scuzele de rigoare pentru absența sa participanilor la  Conferinta Președintilor Parlamentelor tarilor member UE, care se desfășoara între 6-8 aprilie la Vilnius, Lituania.

Cei doi au avut o întrevedere la aeroportul de la Kiev, de unde Corman a zburat în Lituania. Potrivit serviciului de presa al președinției ucrainene, Turcinov și Corman au discutat despre cooperarea interparlamentară și situatia din zona transnistreană.

Într-un comunicat plasat pe site-ul Parlamentului de la Chișinău se menționează că la Vilnius, Igor Corman va avea o adresare către președinții parlamentelor țărilor membre ale UE în care se va referi la evoluția relațiilor Republica Moldova – UE după Summitul de la Vilnius și va solicita oferirea unei perspective clare de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Șeful Legislativului va avea întrevederi Președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Valeriu Ștefan Zgonea și Jan Hamacek.

În ajunul evenimentului, unde s-au adunat cca 300 de parlamentari din UE si statele partenere, vice președintele Seimului Lituaniei a anuntat ca este momentul potrivit pentru accentuarea atentiei UE asupra Parteneriatului Estic. În context, gazda a menționat ca ar putea fi adoptată o declarative a șefilor de parlamente din UE care să exprime solidraritate cu Ucraina.