Ce avere are oficial Vlad Filat. Acuzarea a cerut si confiscarea averii ex-premieruluiAcuzarea in dosarul ex-premierului Vlad Filat, care este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, a cerut miercuri, 22 iunie, instantei de judecata condamnarea acestuia la 19 ani de inchisoare

Acuzarea a cerut amendarea ex-premierului cu trei mii de unitati contraventionale (60.000 de lei), privarea de dreptul de a ocupa functii publice timp de 5 ani si confiscarea averii sau contravaloarea acesteia, scrie mold-street.com.

Sechestru pe averea lui Filat

De notat ca dupa ce l-au retinut pe Vlad Filat, procurorii au anuntat ca in cadrul perchezitiilor nu s-au depistat mijloace financiare, dar au fost ridicate documente si cinci masini ale fostului premier. Este vorba de un Mercedes Viano, Volkswagen Tuareg, Toyota Land Cruiser, Mercedes S-Class. Totodata, in curtea CNA a fost adus un automobil de model Porshe de culoare neagra.

Ce avere are oficial Vlad Filat: o casa, doua masini, o companie si cinci conturi

Din declaratiile de avere oficiale depuse de Vlad Filat in calitate de deputat, acesta nu ar avea venituri si avere impresionanta. Totodata el locuia cu chiriei intr-un imobil de lux ce apartine lui Victor Bostan, proprietarul vinariei Purcari.

Astfel in declaratia de avere pentru anul 2014, Vlad Filat, presedintele PLDM, declara ca in afara de salariul de 10.395 de lei primit in calitate de deputat, a incasat dividente de circa 420.000 de euro (circa 8 mlioane de lei), din cota de 95,37 % detinuta de la Kapital Invest Company din Iasi.

Sursa : protv.md