Ce au patit patru soferi care le-au propus mita politistilor

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI au documentat, pe parcursul săptămânii trecute, patru cazuri în care conducătorii auto au încercat să mituiască angajații INP.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat și documentat în comun cu organul de urmărire penală al DUP a DGT Sud a CNA, la data de 29 mai curent, în municipiul Comrat.

Un bărbat care conducea o motocicletă fără numere de înmatriculare, fără permis de conducere și neechipat corespunzător a refuzat să oprească la semnalul inspectorului de patrulare, iar la sfârșit, după ce totuși a fost tras pe dreapta, acesta a încercat să ofere mijloace bănești în sumă de 50 de dolari SUA angajaților INP, pentru a nu fi sancționat.

Alte cazuri au fost documentate de către ofițerii SPIA în comun cu angajații INP.

Astfel, la data de 30 mai curent, în orașul Strășeni, un conducător auto a propus inspectorilor de patrulare, mijloace bănești în sumă 2.000 de lei, pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate.

Două incidente au avut loc la data 31 mai curent, în timpul patrulării echipelor mobile din cadrul Batalionului de Patrulare Nord al INP. Inspectorii de patrulare au stopat unitățile de transport, în localitățile Grigorăuca, raionul Sângerei și Recea raionul Râșcani, pentru depăşirea vitezei de circulaţie. În timpul documentării contravențiilor, conducătorii auto au propus mijloace financiare a câte 200 de lei fiecare, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale.

Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale pentru corupere activă, iar în cazul în care vina acestora va fi demonstrată în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.

Sursa: stiri.md