Cati milionari sunt in Moldova, conform datelor Serviciului Fiscal

S-au înmulţit milionarii. Anul trecut, numărul moldovenilor care au înregistrat venituri de peste un milion de lei a crescut faţă de 2016. Astfel, potrivit datelor Serviciului Fiscal, în 2017, 422 de cetăţeni au înregistrat venituri de peste un milion. Declaraţia a fost făcută de șeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Puşcuţa, într-un interviu pentru PRIME.MD.

“În anul precedent s-au depus declarații și au înregistrat venituri de peste un milion – 422 de cetățeni. Acum deja avem identificate conform datelor FISC 450 de persoane. Așteptăm și datele pentru luna aprilie și vom putea face totalurile și la acest capitol”, -  a declarat șeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Puşcuţa.

Totodată, Puşcuţa a declarat că în anul 2017 față de 2016, încasările au crescut cu 18,6 la sută.

“Este un rezultat bun în condițiile în care politicile fiscale nu au suferit schimbări esențiale. În anul acesta, 2018, față de 2017 noi avem o creștere de încă 20 la sută. O creștere bună, în aceleași condiții de creștere economică strandardă. Creșterea se explică în primul rând prin politica corectă, predictibilă promovată în țara noastră. Contribuabilii și-au revenit după criza din regiune. S-au adaptat la condiții de lucru post criză și și-au adaptat procesele de lucru. Nu pot să nu menționez și raportul dintre contribuabil și FISC care în fiecare an devine tot mai bun, mai corect și mai deschis”, – a mai declarat şeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Puşcuţa. 

Sursa: publika.md