Cât costă ACELAŞI COŞ DE PRODUSE la diferite marketuri din Capitală FOTO.

Ultima săptămână înainte de Paște este săptămâna în care gospodinele se pregătesc pentru Înviere și își fac plinul frigiderului. Agora a dat o tură prin mai multe supermarketuri din Capitală pentru a afla unde sunt cele mai mici preţuri la principalele produse alimentare.

Am selectat o listă din 16 produse alimentare şi am mers să vedem cât costă acestea în următoarele reţele de comerţ: Metro, Fidesco, Unimarket şi Nr. 1.

Una dintre cele mai mari diferenţe de preţ pe care am constat-o în magazinele vizitate a fost la carne. La Unimarket, de exemplu, pulpa de porc era comercializată la un preţ de 88,90 lei / kg. Acelaşi kilogram de pulpă de porc, în aceeaşi zi costa la Metro 78,29 lei.

În ceea ce priveşte ouăle, cel mai ieftin cofraj de zece bucăţi poate fi găsit la Fidesco, la un preţ de 13,90 lei, în timp ce la Unimarket acesta se vinde cu 16,50 lei.

Dacă ar fi să ne referim la cantitatea de produse mai ieftine găsite într-un magazin anumit acesta ar fi Metro, 50% din produse fiind la prețul minim din studiu. Ceea ce trebuie remarcat, este că produsele pe care le vei putea achiziționa la un preţ mai mic sunt carnea și lactatele. Pentru legume va trebui să scoţi din buzunar ceva mai mulţi bani decât în celelalte supermarketuri.

Aşadar, datele colectate arată că „Metro” este cea mai ieftină reţea de comerţ din Chişinău, în timp ce „Unimarket” este cea mai scumpă.

Agora precizează că preţurile prezentate în tabelul de mai sus sunt cele ce au fost afişate la raft între 14 şi 16 aprilie, existând posibilitatea ca unele produse să fie înscrise într-o promoţie. Mărcile produselor au fost alese aleatoriu.