Căpşunile moldoveneşti au apărut în vânzare. AFLĂ PREŢULPrimele căpșuni moldoveneşti au apărut în vânzare în piețele și magazinele din Capitală. Cei care sunt tentați să se îndulcească cu fructele de sezon vor trebui să plătească cel puţin 50 de lei pentru un kilogram.

Soții Tertiuc din Sadova, Călărași, cultivă căpșuni pe o suprafață de peste două hectare. În doar câteva zile fermierul va începe recoltarea în masă a fructelor. 

“Îs dulci, îs mustoase, au dulceață și au miros de căpșună de la Moldova din sol. Îi păcat să spui că nu-s căpșune bune”, spune Simion Tertiuc. 

Fermierii ne asigură că în acest an producția de căpșune va fi mai mare decât anul trecut. Soții Tertiuc spun că au început să primească primele comenzi încă acum două luni. 

“Am avut situații în care ne-au telefonat oamenii cărora le comercializăm de câțiva ani și ne întreabă dacă încă nu e gata, nu e copt căpșunul”, spune Elena Tertiuc.

În Piața Centrală din Capitală un kilogram de căpșuni autohtone este vândut chiar și cu 100 de lei:  

“Sunt foarte dulci, nu au nitrați, copiii pot să le mănânce liber. Cumpărătorii le cumpără pentru copii încetișor, dar le cumpără, ca primele”, spune o vânzătoare. 

Cumpărătorii nu se prea îmbulzesc la tarabele comercianților:  

“Mai așteptăm până o să iasă ale noastre care cresc sub cerul liber pe câmpuri fiindcă ele sunt foarte scumpe… de 100 de lei!”

“Le cumpăr rar că îmi este frică de alergii. Îmi este frică să cumpăr cartofi și căpșune din prima producție.”

În total, în Moldova sunt 400 de hectare pe care se cultivă căpşuni.

Sursa : Publika.md