Candu detalii despre barbatul care a murit in strada asteptand ambulanta

Președintele Parlamentului Andrian Candu susține că a fost formată o comisie de anchetă în cazul decesului bărbatului de aseară de pe strada Lech Kaczynski sub privirile trecătorilor.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, speackerul scrie că a verificat informația publicată de Maria Sleahtițchi și va monitoriza personal evoluțiile din acest caz.

„Potrivit datelor furnizate de autorități funcționează o comisie de anchetă pentru investigarea tragediei. De la primul apel până la sosirea echpajului de medici au trecut 27 de minute, față de 15 cât ar fi trebuit să treacă…Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se ocupă de acest caz, iar eu voi urmări în continuare cum decurge ancheta. Nimic nu e mai valoros decât viața unui om!”, conchide președintele Parlamentului. 

O postare pe Facebook a utiliazatorului Maria Sleahtitchi a atras atenția asupra sistemului precar de sănătate din R Moldova, în urma căruia mor oameni.

Maria Sleahtitchi a scris pe pagina personală de pe rețeaua de socializare că, în jurul orei 20:00, în  timp ce se afla pe strada Lech Kaczynsk din capitală, a observat un bărbat căzut la tulpina unui copac. Conform celor scrise, o altă persoană alertase deja ambulanța, dar trecuseră 10 minute și niciun medic nu își făcuse apariția.

„În cele din urmă, peste mai bine de 40 de minute de la primul apel, apare ambulanța, care constată decesul. Moartea a câștigat competiția”, a mai scris Maria Sleahtitchi.

Sursa: deschide.md