Candidatul PCRM, Artur Cozma, va deveni membru al CCAFostul ministru al culturii, Artur Cozma, a fost votat drept câștigător la concursul pentru suplinirea ultimului loc vancant pentru funcția de membru al CCA.

Acesta a fost susținut cu votul a șase membri PLDM, PD și PCRM din comisia parlamentară pentru cultură, educație și mass-media. 

Deputații socialiști au votat împotrivă, iar liberala Corina Fusu a lipsit de la această ședință. Candidatura lui Cozma a fost selectată dintre cele două dosare depuse, celălalt fiind al Marianei Țurcan.

Unul dintre comuniștii din componența comisiei de specialitate, Corneliu Mihalache, a votat totuși pentru Mariana Țurcan.

Surse avizate ale Deschide.MD susțin că, după ce va fi confirmat în plenul Parlamentul, anume Artur Cozma ar urma să ocupe funcție de președinte al CCA. La un asemenea acord cu PCRM ar fi ajuns coaliția minoritară, formată în Legislativ de PLDM și PD, în schimbul voturilor pentru susținerea Guvernului Gaburici.

Deschide.MD a publicat o știre cu privire la posibila numire a lui Cozma ca membru și, mai apoi, președinte al CCA la sfârșitul lui martie.

Artur Cozma a fost unul dintre cei mai controversați miniștri în perioada guvernării comuniste, fiind chiar revocat din funcție, printr-un decret prezidențial emis la sfârșitul lui 2008, fără a indica motivele formale ale unei asemenea decizii. Decizia lui Vladimir Voronin de-al demite pe Cozma, a venit însă după ce fostul ministru al Culturii a fost implicat în niște procese înstrăinare ilegală a patrimoniul cultural. O investigației în acest sens a fost publicată de ziarul Timpul. Mai mult, ulterior acesta a figurat în dosar intentat de Procuratură.

Sursa : deschide.md