Academia de Științe a Moldovei a anunțat concurs de angajare a unei persoane la postul vacant de specialist principal al Direcției relații externe. Pe lângă cetățenia Republicii Moldova, instituția cere participanților dă posede “limba moldovenească și limbile oficiale de comunicare interetnică”, potrivit ştireata.md. Asta deși, tot AȘM a recunoscut și salutat decizia Curții Constituționale potrivit căreia denumirea limbii în Republica Moldova este română.

Potrivit anunțului, “condițiile de participare la concurs sunt: a) deţine cetăţenia Republicii Moldova; b) posedă limba moldovenească şi limbile oficiale de comunicare interetnică vorbite în teritoriul respectiv în limitele stabilite de lege; c) are capacitate deplină de exerciţiu; d) nu a împlinit vîrsta necesară obţinerii dreptului la pensie pentru limită de vîrstă, etc.”.

Realitatea.md a încercat să afle în ce condiții sintagma “limba moldovenească” și-a găsit locul într-un anunț oficial al Academiei de Științe a Moldovei. Persoana responsabilă de oferirea informaţiilor suplimentare şi de primirea documentelor pentru ocuparea funcției vacante, Maria Onila, a spus că aceste condiții au fost formulate de angajații platformei comune “www.cariere.gov.md”, pe care a și fost plasat anunțul.

Am luat legătura şi cu responsabilii de plasarea informației pewww.cariere.gov.md. Oxana Lazarenco, consultant superior al Direcției reformă a administrației publice centrale din cadrul Direcției generale coordonarea politicilor, a asistenței externe și reforma administrației publice centrale a Cancelariei de Stat, ne-a comunicat că aceste condiţii au fost formulate de colegul său Mihail Bălănuţă, consultantul principal în cadrul aceleiaşi Direcții.

Acesta din urmă, însă nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta situația.

Cancelaria de Stat și Academia de Științe a Moldovei recunosc "limba moldovenească"?! (DOC)

 

Sursa: realitatea.md