Cahul: Alte trei persoane, internate cu antrax

Numărul cazurilor de antrax în sudul țării crește de la o zi la alta. Potrivit Centrului Național de Sănătate Publică, alți trei oameni infectați cu antrax, formă cutanată, au fost internați în secția boli infecțioase a Spitalului raional Cahul.

Doi dintre pacienți, o femeie și feciorul acesteia, s-au infectat zilele trecute după ce au sacrificat o oaie bolnavă. Cazul a fost înregistrat în localitatea Vadul lui Isac, unde recent alți șase oameni s-au infectat cu aceeași boală în urma sacrificării unui vițel bolnav.

Cel de-al treilea pacient este originar din satul Crihana. Acesta s-a îmbolnăvit după ce a participat la tăierea unei vite de la ferma de bovine din localitatea Vadul lui Isac, care se află în regim de carantină. Acesta, de asemenea, se află internat la Spitalul raional Cahul.

Amintim că alaltăieri, un bărbat din satul Crihana a ajuns la spital, infectat cu antrax, formă cutanată. Starea de sănătate a tuturor pacienților este satisfăcătoare. Aceștia urmează să fie externați în cel puțin două săptămâni.

Sursa : Jurnal.md