Bilantul tragediei din Magnitogorsk 19 persoane decedate

Numărul persoanelor decedate în urma prăbușirii unui bloc locativ din cauza exploziei de gaze a ajuns la 19.

Sub dărâmăturile casei prăbușite în orașul Magnitogorsk au fost descoperite cadavrele altor trei persoane, a anunțat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Ministerului Situațiilor Excepționale (MSE).

„Salvatorii au recuperat de sub dărâmături cadavrul unei fetițe de trei ani și a unui bărbat”, a declarat reprezentantul MSE. Mai târziu a fost difuzată informația despre identificarea celui de-al treilea cadavru, care aparține unei femei.

Astfel, numărul total al persoanelor decedate se ridică la 19. Mai devreme, se anunțase despre moartea a 16 oameni, dintre care un copil.

Explozia gazului în blocul de zece niveluri a avut loc în dimineața zilei de 31 decembrie. După deflagrație s-a prăbușit una din scările blocului. În total, 120 de persoane locuiau în zona afectată.

Locuitorii au fost evacuați. În urma prăbușirii, cinci persoane au fost spitalizate, iar în următoarele zile a fost găsit cel de-al șaselea supraviețuitor – un băiețel de 11 luni. Acesta a fost transportat de urgență la Moscova. În prezent, viața copilului se află în afara oricărui pericol.

Deocamdată, nu se cunoaște soarta altor 23 de persoane.

Sursa: sputnik.md