BAC 2017: Profesorii de fizică îi propun președintelui Comisiei de evaluare 16 000 de lei dacă rezolvă problemele de la examenÎn urma răspunsului președintelui Comisiei republicane de evaluare a lucrărilor de Bacalaureat la fizică, Viorel Dușciac, oferit mai multor profesori de fizică și elevi care s-au arătat nemulțumiți de anumiți itemi din cadrul examenului, profesorii vin cu o reacție și sunt gata să ofere bani tuturor fizicienilor care ar reuși să rezolve anumiți itemi ai testului.

După publicarea rezultatelor examenelor la BAC, mai mulți profesori au înaintat o scrisoare Ministerului Educației din Republica Moldova prin care au cerui ca anumiți itemi din cadrul examenului să fie anulați și să se ofere la aceștia punctaj maxim elevilor. Ulterior, apelul a fost repetat și de către elevii liceului „Orizont” care și-au motivat acțiunea prin faptul că în teste s-ar fi strecurat erori.

Președintele Comisiei republicane de evaluare a lucrărilor de Bacalaureat la fizică, Viorel Dușciac, a ținut să ofere o reacție tuturor acuzațiilor printr-o scrisoare trimisă la adresa redacției noastre. În scrisoarea de răspuns, Viorel Dușciac menționează că petiţiile respective sunt pline de dezinformări şi neadevăruri și că au fost gândite într-un cerc restrâns.

Astăzi, pe adresa redacției noastre a venit încă un răspuns din partea lui M. Colpajiu. „Domnilor fizicieni, vă propun câte 16 000 lei dacă rezolvaţi problemele aşa cum ele au fost propuse elevilor”, se menționează în scrisoare, pe care o atașăm mai jos:

BAC 2017: Profesorii de fizică îi propun președintelui Comisiei de evaluare 16 000 de lei dacă rezolvă problemele de la examen

 

 

BAC 2017 Profesorii de fizica ii propun presedintelui Comisiei de evaluare 16 000 de lei daca rezolva problemele de la examen

 

Sursa: diez.md