BAC 2014. Noi reguli de sustinere a examenelor: Elevii nu vor mai scrie testele in salile de sport sau cantine

In acest an absolventii nu vor mai sustine probele de bacalaureat in salile de sport si in cantine. Potrivit celor de la directia Educatie Chisinau examenele vor avea loc doar pe holuri sau in salile de studii. Nu vor disparea insa detectoarele de metale care urmeaza sa fie instalate in urmatoarele zile.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Trebuie de facut o simulare a bacalaureatului sa vedem cum functioneaza pentru a vedea ce probleme apar. ”

 

Tatiana BOTNARU, CONSILIER, DIRECTIE EDUCATIE CHISINAU: “Cei care vor fi prinsi vor fi sanctionati si vor fi chiar si amendati.”

 

La fel ca in sesiunea trecuta, in acest an, in Chisinau vor fi deschise 31 de centre de bacalaureat. Ministerul Educatiei a decis sa implementeze noi tehnologii anti-copiat.

 

Ar putea fi bruiate si semnalele telefonice, pe langa faptul ca elevii vor fi monitorizati video si vor trece prin detectoarele de metal.

 

Cei care vor fi prinsi copiind vor sustine repetat, peste un an nu doar examenul cu pricina, ci toate examenele, intrucatli se vor anula toate notele.

Sursa : Protv.md