Avocatul menționat de Proca, pus pe fugă

Avocatul care ar fi fost trimis de Vladimir Plahotniuc în penitenciar la Vitalie Proca, pentru a obține anumite declaraţii de la killer, refuză să ofere comentarii pentru Jurnal TV. Este vorba despre Radu Cijicenco, care într-un interviu pentru un post deținut de Plahotniuc a spus că a acționat la indicațiile fostei soacre a lui Proca, Venera Gasparean. Totuși, într-o înregistrare audio făcută de aceasta, Cijicenco afirmă altceva. 

În interviul oferit pentru Jurnal TV, Vitalie Proca afirma că Radu Cijicenco i-a cerut să scrie două declarații din numele său. În prima, el trebuia să indice că nu-l cunoaște pe Vladimir Plahotniuc, iar în cea de-a doua să spună că asasinarea lui Gherman Gorbunțov a fost comandată de Renato Usatîi.

Deși pentru posturile lui Plahotniuc, Cijicenco afirma că a mers la penitenciar drept avocat al Venerei Gasparean, la Jilava el s-a prezentat drept văr al lui Proca. Jurnal TV a încercat să obțină o reacție de la apărător, însă acesta a refuzat să răspundă la întrebări. 

Totuși, într-o înregistrare audio făcută de fosta soacră a lui Proca, Cijicenco le dă asigurări rudelor interlopului că dacă va primi documentele cu pricina, cumnatul acestuia va fi eliberat din închisoare.Anterior, șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a susținut însă versiunea lui Cijicenco.

Amintim că, săptămâna trecută, postul nostru de televiziune a difuzat în exclusivitate un interviu cu Vitalie Proca, aflat în Penitenciarul Jilava din România. Proca a declarat că Vladimir Plahotniuc a fost cel care a comandat omorul aşa-numitului “bancher negru” Gherman Gorbunțov. Plahotniuc neagă însă acuzațiile. Procuratura Generală a anunțat succint că a analizat informațiile şi că ni se vor da mai târziu detalii despre evoluția anchetei. 

Sursa: jurnaltv.md