AVERTISMENT: Epidemia de Ebola este tot mai greu de ţinut sub control

Epidemia de Ebola este tot mai greu de ţinut sub control. O spun atât oficiali din cadrul Naţiunilor Unite, cât şi specialişti de rang înalt din Statele Unite.Răspândirea febrei hemoragice agravează şi criza alimentară în vestul Africii, care este una dintre cele mai sărace zone din lume.

“Acum avem oportunitatea de a domoli această situaţie, doar că pierdem această şansă. Avem nevoie de acţiuni pentru a intensifica reacţia noastră. Ştim cum să oprim Ebola, dar provocarea este să amplificăm aceste acţiuni la nivel mai mare pentru a opri epidemia”, a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA.

Directorul Centrului american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a avertizat că epidemia ameninţă întreaga lume. Departamentul pentru Sănătate din Statele Unite a anunţat că este nevoie de 42 de milioane de dolari pentru a accelera testarea medicamentului experimental împotriva febrei hemoragice.

Între timp, un al doilea misionar american s-a infectat cu virusul Ebola, în Liberia.
Medicii din această țară au intrat în grevă. Asta pentru că numai în capitală există un deficit de cel puţin 800 de locuri în spitale pentru pacienţii infectaţi cu Ebola.

De asemenea, organizaţia Medici Fără Frontiere a avertizat că în Siera Leona corpurile neînsufleţite putrezesc pe străzi, ceea ce sporește semnificativ riscul răspândirii infecţiei. Epidemia a ucis deja 1552 de oameni în vestul Africii.

Cazuri de Ebola au fost înregistrate în Liberia, Sierra Leone, Guinea, Nigeria, Senegal şi Congo.

Sursa : Publika.md