AVEREA noului membru al CSM Casă și terenuri primite CADOU 01

Președintele Judecătoriei Anenii-Noi, Dorel Musteață, ales astăzi în funcția de membru permanent al Consiliul Superior al Magistraturii după votul judecătorilor convocați la Adunărea Generală a Judecătorilor, are în proprietate mai multe bunuri imobile, o mașină, dar și acțiuni la o întreprindere. Aproape jumătatea dintre bunuri, magistratul le-a primit cadou.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2013 depusă la Comisia Națională de Integritate, Dorel Musteață a câștigat anul trecut peste o sută de mii de lei din salariu și 9 000 de lei din înstrăinarea unui automobil. Soția sa, care lucrează în calitate de avocat, a adus în casă mai mulți bani decât magistratul – peste 144 de mii de lei.

La capitolul bunuri imobile judecătorul a trecut 14 terenuri agricole și unul pentru construcții. Aproape jumătate dintre bunuri au fost primite anul trecut cu titlu de donație. Tot în 2013, Musteață a primit cadou o casă de 90 de metri pătrați estimate la 43 de mii de lei. Judecătorul mai are un aparatament cumpărat în 1997 care ar valora aproape 453 de mii de lei.

Dorel Musteață mai deține o mașină de model „Mazda” produsă în 1996 și un pachet mic de 12 acțiuni la întreprinderea „Nord-Zahăr”.

Precizăm că la Adunarea Generală a Judecătorilor, Dorel Musteață a prezentat cel mai simplist program de activitate în comparație cu contracandidații săi: judecătorul Gheorghe Balan de la Judecătoria sectorului Botanica din Chișinău și Maria Iftodi de la Judecătoria Edineț. 

Iată ce și-a propus să facă judecătorul în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii:

AVEREA noului membru al CSM Casă și terenuri primite CADOU 02

 

Sursa : ziarulnational.md