Autorul alertei cu bombă la aeroport a fost identificatPersoana care a anunţat că la bordul aeronavei Milano-Chişinău se afla un explozibil a fost identificată de către angajații Poliţiei de Frontieră. Anunţul a fost făcut de către şeful serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră, Daniela Mânzatu.

Este vorba de un bărbat de 32 de ani, domiciliat în mun. Chișinău. Acesta și-a recunoscut vina, motivându-și gestul prin faptul că a întârziat la cursa aeriană menționată, apelul fiind efectuat când avionul se afla în zbor. Poliţiştii de frontieră l-a reţinut astăzi, la revenirea acestuia în țară.

Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave. Acesta riscă o amendă în mărime de la 4.000 la 10.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.  

Amintim că ieri, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Chişinău-Aeroport au fost alertați de o companie turistică, care au primit un apel telefonic de la o persoană necunoscută precum că la bordul aeronavei Milano-Chişinău se află un explozibil.

După mai multe ore de verificări, alarma s-a dovedit a fi falsă.  

Sursa : realitatea.md