Autoritățile feroviare au ajuns la consens. Circulația trenurilor spre Federația Rusă nu va fi sistată

Circulaţia trenurilor moldoveneşti spre Federaţia Rusă va fi asigurată neîntrerupt și nu va fi sistată nici pentru o zi. La o înțelegere în acest sens au ajunt autoritățile feroviare din Ucraina și Rusia în cadrul consultărilor din 17-18 aprilie, la care au participat și reprezentanţi ai Căilor Ferate din Moldova. Anterior, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a emis un comunicat prin care anunțat că nu se vor vinde bilete pentru cursele de tren care pleacă pe 27 mai în Rusia.

Conform Protocolului întrevederii, întreprinderea feroviară din Ucraina „Ucrzalizniţa” urmează să înştiinţeze ÎS „Calea Ferată a Moldovei”, până în 25 aprilie, despre aprobarea graficului circulaţiei trenurilor, precum şi privind reluarea, începând cu data de 1 mai 2014, a vânzării biletelor la toate cursele care tranzitează Ucraina.

În urma unei înştiinţări anterioare ale autorităţilor ucrainene privind neaprobarea graficelor feroviare, vânzarea biletelor la cursele de tren din Chișinău în direcția Federaţiei Ruse se efectua până pe data de 27 mai, iar prin reluarea vânzărilor pentru dăţile ulterioare va fi evitată sistarea circulației feroviare spre Federația Rusă.

Prin Ucraina tranzitează două curse zilnice ale CFM pe destinaţia Chişinău-Moscova şi o cursă zilnică Chişinău-Sankt-Petersburg. De asemenea, o cursă de tren pe destinaţia Moscova-Chişinău este formată de „Rossiskie Jeleznîie Doroghi” (RJD).