Doi afgani au fost reţinuţi de polițiștii de frontieră și vameși la punctul de trecere Leușeni. Aceştia erau ascunși într-un automarfar încărcat cu vopsea praf.

Ieri, în jurul orei 19:15, un moldovean de 36 de ani s-a prezentat la punctul de trecere Leușeni pentru a intra în țară un moldovean de 36 de ani. Șoferul, care se afla la volanul unui camion, a declarat că unitatea de transport era încărcată cu vopsea-praf din Turcia și urma să ajungă în Federația Rusă, compartimentul marfar fiind sigilat.

Au vrut să ajungă în Italia şi s-au ascuns într-un automarfar. Şoferul nici nu ştia că transportă doi afgani  01

În urma controlului camionului, polițiștii de frontieră, în comun cu vameșii, au surprins, în semiremorcă, două persoane de origine indo-europeană. Acestea nu aveau niciun document de identitate, dar s-au prezentat ca cetățeni ai Afganistanului și au declarat că aveau drept scop de a ajunge în Italia.

Au vrut să ajungă în Italia şi s-au ascuns într-un automarfar. Şoferul nici nu ştia că transportă doi afgani  02

La fel, în timpul cercetării mijlocului de transport a fost stabilit că partea de sus a prelatei semiremorcii era tăiată cu scop de acces în compartmentul marfar. Mai mult, la perchiziționarea acestora s-a depistat un pliculeț cu substanță de culoare verde, asemenea marijuanei.

Au vrut să ajungă în Italia şi s-au ascuns într-un automarfar. Şoferul nici nu ştia că transportă doi afgani  03

Șoferul camionului a explicat polițiștilor de frontieră că nu cunoaște cum au ajuns persoanele date în mijlocul de transport, dar admite că aceștia au urcat fără acordul lui la frontiera turco-bulgară.

Bărbaților în cauză li s-au întocmit toate actele procesuale, în prezent sunt cercetați pentru a stabili toate circumstanțele și pentru a identifica toate persoanele implicate în infracțiunea de trecere ilegală a frontierei de stat.