Au turnat BETON la rădăcina copacilor. Isprava muncitorilor din Parcul La Izvor (VIDEO)La rădăcinile mai multor copaci de pe malul unui lac din capitală a fost turnat beton. Această “ispravă” aparține muncitorilor care lucrează la reparația podului din Parcul “La Izvor”. Autorităţile capitalei îşi paseză responsabilităţile pentru această situaţie. 

Reprezentanţii Direcţiei Construcţii Capitale a Primăriei municipiului Chișinău nu văd o problemă în turnarea betonului la tulpinile copacilor.

“Când s-a betonat malul respectiv s-a luat hotărârea cu Spaţiile Verzi să rămână copacii, să nu fie tăiaţi şi au rămas. Spaţiile Verzi vor interveni ca să amenajaze zona respectivă pentru înverzire. Dacă ei vor socoti de cuviinţă copacii vor fi tăiaţi şi va fi betonat înapoi, atât”, a spus şeful Direcţiei Construcţii Capitale de la Primăria Chişinău, Roman Sofroni. 

Şeful întreprinderii Spaţii Verzi, Eliferii Hăruţă, a declarat pentru Publika TV că, înainte de începerea lucrărilor, reprezentanții firmei de construcții nu s-au consultat cu autoritățile.

Marţi, funcţionarii de la Primărie se vor întruni într-o şedinţă cu antreprenorul, pentru a decide fie tăierea arborilor, fie înlăturarea cimentului din jurul tulpinilor.

Locuitorii capitalei consideră că betonul a fost turnat intenţionat:

“Cred că aşa le-a convenit sau lucrătorii au avut o comandă care le-a dat-o aşa. Ei cred că o să moară, dacă sunt astupaţi.”

“O să crească şi betonul acesta o să-l fărâme cu rădăcina.”

“Aşa minte au. Nu s-au gândit la copaci.”

“O să se ususce de acum. La noi oamenii acum nu se gândesc ce fac. “

Lucrările de reparaţie a podului din Parcul “La Izvor” au început în toamna anului trecut. Valoarea proiectului depăşeşte patru milioane de lei.

Sursa : Publika.md