au-fost-inregistrate-primele-cazuri-de-gripa-din-acest-sezonPrimele cazuri de gripă din acest sezon au fost depistate la doi copii din municipiul Chişinău. Informaţia a fost confirmată de către medicii din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Ambii copii au prezentat semne de febră și tuse. Fetița de șase ani a urmat preparate antivirale, iar acum este acasă. Cel de-al doilea pacient a fost ieri internat la Spitalul Clinic de Boli Contagioase „Toma Ciorbă”, iar starea lui este medie”, spune medicul din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță.

Potrivit ministrei Sănătății, Ruxanda Glavan, vaccinurile antigripale sunt așteptate să ajungă în țară până la 30 noiembrie, a menționat Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

„Datorită suportului direct al Organizației Mondiale a Sănătății, începând din anul 2015 Republica Moldova a beneficiat de loturi de vaccinuri antigripale. Anul trecut am beneficiat de 150 mii doze, acu , pe drum se află încă 200 mii de doze de vaccin antigripal care se estimează că vor ajunge în Republica Moldova către data de 30 noiembrie”, a comunicat Ruxanda Glavan.

Medicii recomandă populației să nu se ocupe cu automedicația, iar la apariția febrei înalte, a durerilor de cap, tusei, vomei sau a durerilor musculare să se adreseze după ajutor medical.

Sursa : trm.md