Au fost date publicității DETALIILE EVADĂRII lui Viktor Ianukovici în Rusia Un avion și două elicoptere ale fostului președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, cu care el a fugit, se află acum la Moscova. Acest lucru este confirmat de către angajații aeroportului “Vnukovo”, unde se află aeronavele.

Potrivit jurnaliștilor de la “TSN”, în timpul evadării ex-garantului, nimeni nici nu avea de gînd să-l urmărească. În timp ce toată lumea era îngrijorată de soluționarea situației dificile de pe Maidan și număra victimele și răniții în ciocnirile sîngeroase, Viktor Ianukovici, însoțit de 21 de gardieni, a zburat cu două elicoptere la Harkov, unde s-ar fi preconizat congresul Partidului regiunilor.

În noaptea din 22 februarie, liderul ucrainean a fost la aeroportul din Harkov, de unde imediat s-a îndreptat spre reședința prezidențială secretă din ocolul silvic local. Personalul care deservea vila a fost avertizat despre sosirea președintelui și cu două ore înainte de aceasta toți oamenii au fost trimiși acasă.

La această vilă Ianukovici a petrecut noaptea și în dimineața următoare, însoțit de cortegiul său, s-a îndreptat spre aeroport. În aceeași zi, 22 februarie, Viktor Ianukovici a ajuns la Donețk, de unde a fugit la Moscova cu avionul reactiv “Falcon”.