Au acţionat la comanda lui Caramalac. Şapte învinuiţi de tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc au ajuns pe banca acuzaţilor (VIDEO)

Dosarul privind învinuirea a șapte persoane în pregătirea omorului asupra lui Vladimir Plahotniuc a fost finalizat de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și a fost transmis în judecată.

Procurorii au anunțat că principalul suspect, omul în lege, Grigore Caramalac a fost dat în căutare internațională, iar Republica Moldova va cere Federației Ruse extrădarea acestuia.

Procurorii spun că primul membru recrutat de Caramalac a fost prim-vicepreședintele Federației internaționale a veteranilor de sport, Valerian Zabolotnîi. Acesta, la rândul lui, a recrutat alți doi suspecți, iar ulterior a fost recrutat cel care trebuia să organizeze și să gestioneze atacul. Este vorba de Iuri Parhomenco, originar din stânga Nistrului, condamnat anterior pentru omor la comandă.

Potrivit procurorilor, Parhomenco știa că nu va reuși să execute un asemenea omor de unul singur și că va fi omorât de Caramalac, de aceea a apelat la un prieten de-al lui – Oleksandr Adamovici, cunoscut în Ucraina pentru șantaj și omor la comandă. Acesta din urmă a recrutat încă patru persroane, care urmau să execute asasinatul.

Oameni legii susțin că asasinatul ar fi costat 200.000 de dolari, iar unii dintre participanți ai grupului criminal discutau între ei precum că suma este prea mică pentru un asemenea risc.

Amintim că pe 7 aprilie, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat printr-un comunicat de presă despre reținerea membrilor unei grupări criminale, plătite, pentru a-l asasina pe liderul Partidului Democrat. 

Sursa: n4.md