Atenție de unde procurați detergenții și produsele chimicePoliţia Capitalei a intensificat activităţile cu privire la documentarea și combaterea circuitului ilegal a mărfurilor accizate, produselor contrafăcute, precum și unele măsuri de protejare a consumatorilor și producătorilor autohtoni pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Respectiv în adiacentul Pieţei agricole a sectorului Centru ofiţerii de investigare a fraudelor economice au documentat şi sancţionat comercianţii ambulanţi, specializaţi în vânzarea produselor chimice şi detergenţilor în asortiment, anunță serviciul de presă al poliției capitalei.

Astfel în vizor a nimerit şi un bărbat în vârstă de 30 ani, care avea o tarabă improvizată şi comercializa produse chimice şi detergenţi în valoare de 9 500 lei. La cererea poliţitşilor, el n-a demonstrat niciun act de calitate sau provenienţă a mărfii. Iar un alt vânzător ambulant a fost documentat la intersecţia străzilor Bulgară şi Columna, unde îşi comercializa produse de acest gen în valoare de 5 000 lei în lipsa tuturor actelor obligatorii.

În acest context au fost ridicate produsele şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar comercianţii riscă amenzi în mărime de până la 3 000 lei.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să procure produse doar din magazinele autorizate.

Sursa: evenimentul.md