Asta e poliție sau NKVD?Cinismul și fără de legile regimului actual se reflectă perfect în activitatea polițiștilor de la Botanica (și nu doar, evident), care de câțiva ani buni se răfuiesc cu un biet cetățean al cărui singură vină a fost că a avut ghinionul să se angajeze la munci de construcții la cineva care a avut grijă ulterior să-i transforme viața în infern, cu ajutorul poliției și al sistemului judecătoresc. Anume acestea din urmă fac ca lucrurile să fie de o gravitate maximă, deoarece scuipă cu seninătate pe normele statului de drept, doar ca să le iasă lor la socoteală. Nu contează că e nenorocită o familie numeroasă, dimpotrivă, organele de hăituire sunt decise ferm să-i vină de hac.

Cred că doar în filmele de tristă amintire, cu ghestapoviști ori nkvd-iști, mai putem vedea haidăi (în uniformă sau fără) năvălind în casa omului fără a-i prezenta niciun act care să le legitimeze prezența acolo, și să-l ia pe sus, desculț, cu mâinile răsucite la spate. Spectacolul hidos, de altfel, se repetă periodic deja câțiva ani la rând în casa familiei Vartic, prigonită ca pe timpul lui Stalin.

Evident, nașii de la guvernare nu vor lua atitudine în astfel de situații scandaloase, care țin direct de imaginea și faima lor, pe motiv de neimixtiune în treburile justiției. Dat oare asta e justiție? Sau mai degrabă e vorba de dictonul CORB LA CORB NU SCOATE OCHII?

Sursa : curaj.tv