Aproape 3000 de oameni au murit de Ebola în Africa de Vest

Virusul Ebola a luat viața până în prezent a 2917 oameni din Africa de Vest, arată cel mai recent bilanț publicat astăzi de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Cele mai multe victime ale epidemiei au fost înregistrate în Liberia, 1677 din 3280 de cazuri depistate, în timp ce în Guineea există 635 de morți, iar în Sierra Leone — 597 de morți.

În fiecare dintre cele trei țări au existat între 75 și 100 de noi cazuri confirmate pe săptămână, în cursul ultimelor cinci săptămâni. 

Epidemia continuă să se extindă în Sierra Leone și în Liberia, în timp ce în Guineea situația pare să se stabilizeze, potrivit OMS. Salariații din domeniul sanitar sunt afectați în mod special.

De altfel, autoritățile din Sierra Leone au dispus plasarea în carantină a trei regiuni în care trăiesc 1,2 milioane de oameni, pentru a împiedica răspândirea epidemiei. După noua decizie, în total 14 regiuni ale țării și peste o treime din populație sunt vizate de restricții de circulație.

Un focar distinct al epidemiei de Ebola există într-o regiune izolată din Republica Democrată Congo, unde 41 de persoane au murit de la 11 august, data apariției virusului.

Nigeria a înregistrat și ea opt morți din 20 de cazuri depistate, în timp ce în Senegal singura persoană infectată, un student din Guineea, s-a vindecat.

Maladia, numită și febra hemoragică Ebola, atinge o rată de mortalitate de circa 70%. Potrivit OMS, epidemia va fi considerată stinsă când nu vor mai exista contaminări într-o țară la 42 de zile după ultimul caz înregistrat. 

Sursa : agerpes.ro