Apple a lansat cea mai subţire tabletă din lume şi a treia generaţie de iPad mini (VIDEO)

Compania „Apple” a lansat aseară noua generaţie a tabletei iPad şi cea de-a treia generaţie a iPad mini, modelele urmând a fi disponibile din această lună în SUA.

iPad Air 2 este cea mai subţire tabletă de pe piaţă, dispune de senzor de amprentă, procesorul este mai rapid, iar camera foto prezintă o serie de îmbunătăţiri. Preţurile în SUA pornesc de la 499 de dolari pentru iPad Air 2 şi 399 de dolari pentru iPad mini 3.

Cea mai scumpă variantă de iPad Air 2 costă 829 de dolari în SUA, iar în Europa va fi cu siguranţă peste 850 de euro. Noile iPad-uri vor fi livrate cu versiunea iOS 8.1 care va putea fi descarcată din 20 octombrie şi pentru alte iPhone-uri şi iPad-uri compatibile. iPad Air 2 are 6,1 mm grosime, ecranul a rămas la dimensiunea consacrată (9,7 inci). Greutatea a scăzut cu 32 de grame, la 437 grame. Autonomia bateriei este de 10 ore, iar camera principală este de 8 MP.

Noul iPad Air 2 are şi senzor de amprentă Touch ID ce poate fi folosit şi pentru serviciul Apple Pay, prezentat în septembrie, odată cu noile iPhone-uri. Noul iPad Air va dispune şi de WiFi ultra-rapid, iar ca şi culori se va adăuga auriul, lângă consacratele alb şi gri, scrie economie.hotnews.ro.

Apple a prezentat şi versiunea mai mică – iPad mini – care a ajuns la a treia generaţie. Ecranul este de 7,9 inci, iar camera principală – de 5 MP. Versiunea mai mică de iPad – mini 3 – costă de la 399 dolari în varianta cu WiFi şi 16 GB stocare, în timp ce varianta cu 128 GB costă 599 dolari.

Apple a vândut în patru ani 225 de milioane de tablete iPad, iar în ultimul an a livrat 70 de milioane de unităţi, compania prezentând un grafic în care arată că cifra de 70 de milioane de tablete bate toţi marii producători de desktop-uri şi laptop-uri.

Apple a vândut peste 200 de milioane de iPad-uri în patru ani, iar trimestrul trecut şi-a găsit 13 milioane de clienţi. Primele trei luni din 2014 au fost cele mai bune din istoria iPad-ului: 26 de milioane de unităţi. 

 
 
Sursa : realitatea.md