Apel 112 fara rost Copil transportat cu taxiul la spital

Situație revoltătoare pentru o familie din Bălți. Fiicei lor de doar patru anișori i s-a făcut brusc rău și a început să vomite, așa că mama a sunat imediat la 112.

Din spusele femeii, operatorul 112 a cerut adresa exactă a familiei și a spus că ambulanța va veni imediat, înfă familia a așteptat o oră echipajul medical, după care a chemat un taxi pentru a ajunge de urgență la spital.

Atât bunica minorei, cât și mama acesteia susțin că timp de o oră fetița a vomitat și în orice moment putea face o criză, așa că nu au mai așteptat ambulanța, transmite Știri.md cu referire la esp.md.

Bunica fetiței, rămasă acasă a încercat să ia legătura cu responsabilii de la 112 pentru a le aduce la cunoștință că nu mai este nevoie de o ambulanță, însă nimeni nu a fost de găsit la telefon.

Incidentul a avut loc pe 9 iulie. Apelul la 112 a parvenit în jurul orei 21:11, iar la 21:15 a fost transmisă informația către serviciul medical de urgență.

Abia a doua zi, pe 10 iulie femeia a putut vorbi cu un operator la numărul 112, care deja știa toate datele personale ale acesteia, deși era bunica fetei, și nu mama care a sunat. Cerând explicații, de ce nu a ajuns ambulanța, femeia nu a primit niciun răspuns.

“Reiese că dacă pățesc ceva, pot liber să mor. Au fost situații în care ambulanța s-a reținut pe drum, dar chiar să nu ajungă nici a doua zi, și nici să nu răspundă la telefon?”, a conchis femeia.

Contactat de Știri.md, serviciul 112 a anunțat că va veni mai târiu cu o reacție oficială în acest caz.

Sursa: stiri.md