Десятки защитников животных вышли на протест к зданию столичной мэрииApărătorii maidanezilor au ieşit din nou la protest, în faţa Primăriei. De această dată, protestatarilor li s-a alăturat şi ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Phil Batson.
 
Manifestanţii le-au reproşat autorităţilor municipale faptul că patrupezii fără adăpost ar fi ucişi într-un mod barbar de către cei de la Salubritate, în loc să fie adăpostiţi într-un azil.
 
După aproximativ o jumătate de oră de protest, protestatarii au încercat să intre la edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, însă au fost opriţi de către poliţişti în holul Primăriei.
 
La scurt timp după ce au intrat în sediul Primăriei, în faţa manifestanţilor a ieşit viceprimarul municipiului, Vlad Coteţ. Funcţionarul le-a arătat un proiect de regulament în care s-ar fi regăsit toate solicitările făcute de ei şi care ar urma să fie propus Consiliului Municipal spre aprobare.
 
Totodată, viceprimarul neagă acuzaţiile şi spune că Primăria nu are deocamdată bani ca să construiască o asemenea clădire pentru câini. 
 
Cu trei ani în urmă Primăria a repartizat un teren destinat construcţiei unui azil pentru maidanezi. Bani pentru lucrări, însă, nu sunt. Estimările preliminare arată că ar fi nevoie de aproximativ 32 de milioane de lei.
 
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Alga”, pe străzile din municipiu sunt peste 2.000 de câini fără stăpân. Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei susţin că numărul maidanezilor este cu mult mai mare, cifra ridicându-se la aproximativ 10.000. 

 

Sursa : Jurnal.md