Apa carbogazoasa erodeaza smaltul dintilor si provoaca osteoporoza Cat de reale sunt miturile aparute in jurul acestei bauturi

Pe măsură ce temperaturile devin tot mai ridicate, majoritatea căutăm modalitati cât mai corecte de a ne hidrata. Şi odată cu acestea apar tot felul de întrebări privind diferenţa dintre apa plată şi cea carbogazoasă, o serie de mituri învârtindu-se în jurul efectelor negative ale celei de-a doua categorii.

Atunci când vine vorba de hidratare, apa este cea mai recomandată băutură. Dacă faceţi parte dintre cei care preferă varianta carbogazoasă, dar v-au speriat zvonurile conform cărora aceasta erodează smalţul dinţilor sau provoacă osteoporoză, a venit timpul să  aflaţi dacă aceasta afectează în mod negativ organismul.

Mituri despre apa carbogazoasă:

Mitul 1: Apa carbogazoasă distruge smalţul dinţilor Nivelul de pH al apei carbogazoase nu este suficient de scăzut pentru a eroda smalţul dintelui, potrivit unui studiu publicat în Journal of American Dental Association. O cu totul altă problemă este consumul sucurilor carbogazoase pline de zahăr, acestea putând provoca dezastru asupra sănătăţii orale, scrie huffingtonpost.com. Verificaţi eticheta şi alegeţi apele fără adaos de arome, zaharuri şi acizi citrici dacă sunteţi preocupat de sănătatea dentară, deoarece acestea au cel mai mare potenţial eroziv pentru dinţi.

Mitul 2: Apa carbogazoasă împiedică asimilarea calciului,  provocând osteoporoză În timp ce unele studii au demonstrat că apa minerală poate duce la scăderea densităţii minerale osoase, în special la femei, acest lucru a fost combătut în alte cercetări. Într-un alt studiu, un grup de participanţi au fost puşi să beau 1 litru de apa carbogazoasa pe zi iar un altul câte un litru pe zi timp de 8 săptămâni. Nu a fost constatată nicio diferenţă între cele douaă grupuri în ceea ce priveşte pierderea densităţii osoase .

Mitul 3: Apa carbogazoasă nu este la fel de hidratantă ca apa plată The American Journal of Clinical Nutrition a comparat apa carbogazoasă şi cea plată, constatând că nu există nicio diferenţă între ele în ceea ce priveşte hidratarea. Specialiştii recomandă apă carbogazoasă ca o alternativă bună la sucurile cu îndulcitori.

Sursa: adevarul.ro