Andrei Năstase critică numirea în funcţii a lui Tănase, Leancă şi a lui Gaburici: Trei criminali care ar fi trebuit să putrezească în puşcărie sunt reinstalaţi în funcţii

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a criticat decizia conducerii PDM de a numi oameni noi la şefia mai multe ministere. Politicianul consideră că Alexandru Tănase, Iurie Leancă şi Chiril Gaburici ar fi trebuit să facă puşcărie, dar nu să fie numiţi în funcţii guvernamentale.

„La Chişinău se produce o reanimare a fosilelor oligarhice. Trei criminali care ar fi trebuit să putrezească azi în puşcărie pentru furturile şi spălătoria rusească de zeci de miliarde de dolari, pentru batjocorirea unui popor, sunt azi reinstalaţi în funcţii gras plătite de cetăţeni”, a declarat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 19 decembrie, despre iniţierea remanierilor în Guvernul de la Chişinău. Democratul a precizat că se doreşte formarea unei echipe de tehnocraţi în Executiv.

Potrivit preşedintelui PDM, şapte nume noi se vor regăsi în Cabinetul de Miniştri, printre cele mai sonore fiind ex-premierul Iurie Leancă, fostul prim-ministru Chiril Gaburici şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Alexandru Tănase.

Preşedintele Igor Dodon a declarat marţi, 19 decembrie, că nu acceptă propunerile Partidului Democratprivind numirea în funcţie a cinci noi miniştri şi a doi vicepremieri. Şeful statului a dat asigurări că va semna decretele de demitere din funcţie a miniştrilor ce ar urma să fie demişi la iniţiativa democraţilor, însă nu va semna şi decretele de numire în funcţie a noilor miniştri şi a vicepremierilor.

Sursa: adevarul.ro