Ana Guţu: Voi cere vot nominal pentru ratificarea Acordului de Asociere cu UE

Deputatul liberal-reformator, Ana Guţu, susţine ratificarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Parlamentara a declarat, că va cere în Parlament ca votul să fie nominal.

„Am venit în Parlament în baza unui program electoral prin care mi-am asumat procesul de integrare europeană ca şi scop primordial pentru Republica Moldova. Pe parcursul a 5 ani, pe dimensiunea relaţiilor internaţionale am activat anume pe această filieră. Orice activitate, orice discurs, orice negociere, orice acţiune şi orice comunicare a avut la bază subiectul integrării europene a Republicii Moldova. Am votat fără nicio ezitare absolut toate legile şi, mai mult chiar, i-am încurajat şi pe alţii să voteze dacă aveau dubii care au ţinut de planul nostru de liberalizare a regimului de vize cu UE”, a spus parlamentara.

Ana Guţu a adăugat că, dincolo de toate aceste activităţi, opinia sa personală este că doar în UE Republica Moldova poate să găsească un sistem de securitate economică, socială şi politică pentru a se dezvolta şi moderniza în profunzime. „Nu există alternative, Republica Moldova nu poate nici de una singură să facă faţă provocărilor secolului 21, nici să se uite spre Est, aşa cum a făcut-o în trecut. Doar să meargă înainte, pe calea integrării europene. Iar semnarea Acordului de Asociere este o primă etapă în această cale”, a subliniat deputatul liberal-reformator.

Pentru ratificarea Acordului de Asociere în ambele lecturi sunt necesare 51 de voturi.

 

Sursa : ipn.md