Amenzi usturătoare pentru cei care vor frauda BAC-ul

Cei care vor publica subiectele examenelor de bacalaureat pe internet, până la începerea examenului respectiv sau pe durata desfășurării lui, dar și soluțiile acestora, vor primi amenzi usturătoare. Astfel, amenda pentru persoane fizice va fi de până la 3000 de lei, iar pentru persoane juridice – de circa 10 000 lei.

În acelaşi timp, pentru persoanele cu funcție de răspundere, care vor comite asemenea încălcări, se prevede o amendă de la 6 000 la 10 000 lei, cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an.

Aceste sancțiuni vin în urma completării de către Cabinetul de Miniștri, ieri, a Legii învăţământului, ca o măsură suplimentară în vederea prevenirii și combaterii fraudei, precum și pentru completarea măsurilor antifraudă și anticopiat la examenele de bacalaureat.

În acest context, s-a propus modificarea și completarea Codului Contravenţional al Republicii Moldova. Documentul urmează să fie examinat şi aprobat de Parlament.

Sursa : ziarulnational.md