Amendă drastică pentru moldovenii din Italia care renunță să-și vaccineze copiiiDe azi înainte, copii originarilor din Moldova, care au reședință în Italia, vor fi supuși obligatoriu vaccinării.

Respectarea acestor proceduri va fi cerută în legătură cu noua lege, adoptată în această țară, pe care sînt obligați să o respecte și nativii din țara noastră, comunică bloknot-moldova.md.

În cazul în care copilul nu va fi vaccinat, el nu va putea merge la grădiniță și la școală, iar părinților le va fi aplicată o amendă sau vor fi, în general, lipsiți de drepturile părintești.

Totodată, numărul vaccinărilor obligatorii în Italia pentru copiii de la 0 pînă la 6 ani a crescut de la 4 pînă la 12. Lista include vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei, varicelei și meningitei.

 „Atunci cînd vor aplica documentele la orice instituție de învățămînt atît cetățenii străini, cît și italienii vor fi obligați să prezinte cartela cu lista tuturor vaccinărilor făcute. În cazul în care va lipsi vreun vaccin, acesta va trebui făcut. În caz de refuz, părinții vor fi pedepsiți. Pedeapsa poate fi aplicată sub formă de amendă de pîna la 7.500 de euro sau de privare a drepturilor părintești”, este menționat în raportul presei locale.

Sursa: noi.md