ALERTĂ la Ungheni! Doi copii au fost la un pas de tragedie, fiind lăsaţi singuri acasăLa un pas de tragedie. Un băiat de 5 ani şi sora acestuia, de 3 ani, fiind lăsaţi singuri acasă, au început să se joace cu chibriturile într-o odaie. Din nefericire, „jocul” lor a dus la izbucnirea unui incendiu. Incidentul a avut loc ieri, în localitatea Todireşti, raionul Ungheni.  

După ce au luat foc lucrurile din încăpere, băiatul a ieşit afară să ceară ajutor. Vecinii au scos copiii din încăpere, reuşind să lichideze incendiul. În urma incidentului, fetiţa a primit arsuri de gradul II pe suprafaţa feţei şi intoxicaţie cu monoxid de carbon. Copilul a fost transportat de urgenţă la spitalul raional.

Intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului nu a fost solicitată. Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au stabilit că incendiul a avut loc în urma jocului copiilor cu focul.

În acest contxt, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează părinţii să supravegheze copiii şi să nu le permită jocul cu sursele de apridere, iar în caz de situaţii de risc să apeleze telefonul 901.

De la începutul anului 2015, trei copii şi-au pierdut viaţa în incendii.  

Sursa : Publika.md