Alertă cu bombă la aeroport! Informatorul era beat

Alertă cu bombă pe aeroportul de la Chișinău. Un bărbat a anunțat printr-un apel telefonic că un automobil de pe teritoriul aerogării ar fi fost minat. În scurt timp au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale Serviciilor Specializate ale MAI.

“Informatorul” a fost identificat după aproximativ o oră de cercetări. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Băcioi, în vârstă de 51 de ani. Bărbatul era în stare avansată de ebrietate și le-a spus oamenilor legii că a vrut să testeze vigilența și viteza de reacție a oamenilor legii în astfel de situații. 

Pe numele individului a fost pornită o cauză penală pentru comunicarea mincionoasă cu bună știință despre un act de terorism, comunicarea mincionoasă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acțiuni care periclitează viața oamenilor. Bărbatul riscă până la doi ani de închisoare, amendă de până la 10 mii de lei sau până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. 

Amintim că pe 23 septembrie, un tânăr din capitală a anunțat că un avion care urma să aterizeze pe aeroportul de la Chișinău avea la bord explozibil. Alarma s-a dovedit a fi falsă. Tânărul este cercetat penal. 

Sursa : realitatea.md