Ala Nemerenco da vina pe reforma invatamantului privind cazul adolescentei gasita ieri strangulata

Promovarea oricărui examen a devenit un stres pentru copii și părinți, este de părere șefa comisiei de specialitate din CMC, Ala Nemerenco, care se arată indignată de reforma învățământului din Republica Moldova, care a dus la astfel de consecințe grave, precum cazul adolescentei din Anenii Noi, găsită ieri strangulată într-o pădure.

„li s-au băgat camere video, teste de parcă i-ar trimite pe toți la Harvard, pe care uneori nici profesorii nu le pot rezolva. Promovarea oricărui examen a devenit un stres pentru copii și părinți. Reforma învățământului stă pe undeva înglodată, iar copiii în răstimp ne mor. Nu e singurul caz. Și totul e bine și frumos. Și noi orbi…
Nu am cuvinte mai multe, îmi stau boț lacrimile în gât când îmi închipui ce era în sufletul fetiței când a ajuns să-și pună ștreangul…Condoleanțe familiei și lumină lină…” a scris experta internațională în sisteme de sănătate, consilier în Consiliul Municipal Chișinău, președinta Comisiei protecție socială, sănătate, educație, cultură, mass-media și relații interetnice a CMC pe pagina sa de Facebook.

Tânăra de 18 ani din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi, care a dispărut la 27 iunie 2018, de la domiciliu, a fost găsită strangulată ieri într-o pădure.

Corpul neînsuflețit al fetei a fost depistat în această seară, aproximativ la ora 20.00, în fâșia forestieră din localitatea Fârlădeni, raionul Căușeni, de către un bărbat din aceiași localitate. 

La moment, poliția desfășoară acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Reamintim, că pe 9 iulie, curent, peste 150 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne: polițiști, pompieri și carabinieri, inclusiv 20 de persoane civile, au desfășurat căutările pe teritoriul raionului Anenii Noi. 

UNIMEDIA amintește că la 27 iunie, ora 09.00, fata a ieșit din casă și a plecat într-o direcție necunoscută. Despre dispariția adolescentei, poliția a fost sesizată de mama acesteia, care întorcându-se de la serviciu a găsit pe masă notele de la BAC, una din ele fiind 3 la matematică. 

Sursa: unimedia.info