Air Moldova va recompensa pasagerii cursei Roma-Chișinău pentru devierea orarului din 26 iulieAeronava companiei Air Moldova – Airbus A320 – a fost ieri inspectată pe Aeroportul Fiumicino din Roma de către inspectorii SAFA (Safety Assessment of Foreign Aircraft) ai Autorității aeronautice din Italia (ENAC), transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, aceasta este o verificare la care sunt supuse toate companiile aeriene și toate aeronavele. Acest tip de inspecție este inopinat și autoritățile aeronautice ale fiecărui stat decid când și care aeronavă să fie verificată, de obicei, în mod aleatoriu.

În urma controlului nu au fost depistate neconformități sau abateri în raport cu specificațiile manualelor tehnice ale companiei Airbus, avionul întrunind toate condițiile pentru continuarea cursei spre Chișinău în siguranță pentru pasageri, ceea ce constituie mereu cea mai mare prioritate pentru compania Air Moldova.

În acest timp, pasagerii au avut de așteptat la bordul aeronavei pe aeroportul din Fiumicino finalizarea inspecției care a durat circa 1.5 ore.

„Contăm mult pe înțelegerea pasagerilor și ne pare rău pentru devierea de la orarul de decolare/aterizare preconizat. Ca recunoștință pentru răbdarea de care au dat dovadă, compania Air Moldova va recompensa pasagerii cursei Roma-Chișinău din 26.07.2017”, scrie în comunicat.

Sursa: curentul.md