Agricultorii: „Cu o semnătură au îngenuncheat toată ţara” (VIDEO)

Agricultorii moldoveni sunt încrezuţi că nu vor supravieţui după ce Rusia va închide piaţa sa pentru producţia din RM. Despre asta a vorbit unul dintre producătorii agricoli la întâlnirea cu fermierii în oraşul Cupcini.

Potrivit bărbatului, cu o semnătură (nota red. – sub Acordul de Asociere şi Liber Schimb cu UE) au îngenuncheat toată ţara.

„Noi întotdeauna am căutat o altă variantă, ne-am descurcat cum am putut. Dar nu va supravieţui nimeni. Cei mai mărunţi primii vor cădea, iar cei mai mari – în următorul an. Oare autorităţile ne-au promis puţine? Şi de fiecare dată treceau peste noi.

Deja este evident că bine nu va fi. Nu va fi nici o piaţă europeană. Polonia nu poate să-şi realizeze merele sale în Europa, iar noi cu calitatea noastră unde vom merge?”, – a declarat fermierul.

La întâlnirea cu agricultorii în Cupcini a fost luată o decizie de a organiza marţi, pe 5 august, începând cu 9.00 o grevă generală de avertizare. În cazul în care autorităţile nu vor ţine cont de cerinţele înaintate, fermierii intenţionează să meargă spre Chişinău.

 

Sursa : alfanews.md