Afganistan: Cinci diplomați ai EAU au fost uciși în explozia de la reședința guvernatorului provinciei KandaharCinci diplomați din Emiratele Arabe Unite (EAU) se află printre cele 11 persoane ucise în atacul comis marți la reședința guvernatorului din provincia afgană Kandahar, a confirmat miercuri guvernul de la Abu Dhabi, potrivit agenției DPA, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

”Jelim astăzi cu mîndrie martirii activității umanitare a EAU în Republica Afganistan”, a scris pe Twitter vicepreședintele și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum.

Ambasadorul EAU la Kabul, Juma Mohammad Abdullah Al Kaabi, guvernatorul provinciei Kandahar și alte șase persoane au fost rănite în deflagrație.

Drapelul EAU va fi coborît în bernă pentru trei zile în memoria victimelor acestui atentat.

Purtătorul de cuvînt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat implicarea mișcării islamiste în incident, afirmînd că ”este vorba despre o dispută internă a inamicului și nu despre ceva legat de mujahedini”.

Explozia s-a produs marți în timpul întîlnirii dintre membri unei delegații a EAU și guvernatorul provinciei afgane Kandahar.

Sursa: eurotv.md