Se pare că afacerea nu a fost atât de rentabilă, întrucât pe un teren din apropierea capitalei, pe lângă căpșuni, au fost depistate mai multe tufe de cânepă. Potrivit poliției, terenul aparține unei femei de 58 de ani, însă plantele erau îngrijite de către un bărbat în vârstă de 41 ani, locuitor al comunei Bubuieci. 

Angajații poliției au smuls tufele din rădăcini şi le-au sigilat, după care au fost transportate în laboratorul criminalistic pentru expertizări.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţelor în care au fost cultivate plantele de cânepă şi persoanele implicate în acest caz. Totodată, sunt investigate versiunile privind implicarea unor presupuşi consumatori de droguri, precum şi atragerea lor la răspundere penală.

În context, persoanele implicate riscă să fie cercetate penal pentru semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conţin substanţe narcotice sau psihotrope. Legea prevede amendă în mărime de la 12.000 lei până la 18.000 lei sau închisoare de până la 2 ani.

Menționăm că poliţia capitalei a sporit activităţile de depistare a plantelor cu conţinut narcotic, iar cetăţenii sunt rugaţi să comunice asftel de informaţii la Serviciul specializat 902. 

Sursa : realitatea.md