„Afacere” cu acte false, DECONSPIRATĂ de polițiștiUn bărbat din capitală, în vârstă 41 ani, a fost reţinut în flagrant delict de către polițiști, fiind acuzat că ar fi încercat să vândă legitimații pentru pensionari şi veterani de război, abonamente la troleibuz şi alte acte false.

Bărbatul avea cu el o geantă în care se aflau aceste documente. Acesta a declarat oamenilor legii că le-ar fi preluat de la o persoană și urma ulterior să le vândă la prețul de 150 de lei pentru o legitimație.

În cadrul percheziţiilor desfăşurate la domiciliul acestuia, au mai fost depistate legitimaţii de acest tip şi cerneală pentru imprimare, care urma să fie utilizată la falsificarea actelor oficiale.

Pe numele bărbatului a fost inițiat un dosar penal pentru deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

Dacă i se va demonstra vinovăția, acesta va trebui să achite o amendă de până la 12 mii de lei, sau va ajunge la închisoare pe o perioadă de până la cinci ani.

Oamenii legii continuă investigaţiile pentru a identifica toți complicii în acest caz, dar și persoanele cărora le-au fost perfectate astfel de acte.

Sursa : ziarulnational.md