Activistul Fiodor Ghelici a înaintat un ultimatum deputatului Vladimir Hotineanu

Activistul Fiodor Ghelici cere deputatului Vladimir Hotineanu, care este şi chirurg, să-şi ceară scuze de la familia cumnatului său, Iurie Chiriţa, care a fost operat la stomac de către Hotineanu şi care a decedat peste 4 luni, şi să întoarcă banii pe care i-a cerut pentru intervenţia chirurgicală. Totodată, Fiodor Ghelici solicită repetat procurorilor să-l lipsească pe Vladimir Hotineanu de imunitatea de deputat pentru ca acesta să poată fi audiat în instanţa de judecată.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Fiodor Ghelici, a declarat că deputatul are la dispoziţie câteva zile să-şi ceară scuze de la mama decedatului şi de la familia acestuia, iar luni, 29 septembrie, la ora 10.00, în faţa Parlamentului va fi organizată o acţiune de protest, unde va fi adus şi un sicriu, pentru a atrage atenţia deputaţilor în legătură cu acţiunile colegului lor, Vladimir Hotineanu. Fiodor Ghelici a adăugat că Vladimir Hotineanu prezintă pericol pentru pacienţi. Chirurgul este învinuit că face operaţii doar de dragul profitului, iar majoritatea pacienţilor săi mor la scurt timp de la intervenţiile chirurgicale.

Fiodor Ghelici afirmă că deputatul l-a avertizat public că-l va chema în instanţa de judecată pentru calomnie, însă de un an nimeni din membrii familiei Ghelici şi nici ai victimei, care deţin mărturii despre acţiunile medicului, nu au fost audiaţi. Fiodor Ghelici a mai spus că a făcut o plângere pe numele lui Hotineanu la Procuratura Generală, iar recent a fost anunţat că dosarul a fost clasat, fără măcar ca deputatul să fie audiat, procurorii invocând imunitatea deputatului.

Activistul a mai menţionat că nu-l va lăsa în pace pe Vladimir Hotineanu până când instanţa de judecată îi va interzice acestuia să mai opereze şi îl va trage la răspundere pentru oamenii care au murit după ce au fost operaţi de acesta.

Acum un an, cumnatului lui Fiodor Ghelici a fost operat de Vladimir Hotineanu şi ar fi achitat pentru intervenţie 3600 de dolari ca răsplată pentru asistente medicale, pentru anestezie şi pentru zilele în care a fost internat. Chiar dacă acesta avea poliţă medicală, a fost obligat să plătească pentru tot, susţine Ghelici. În 4 luni după intervenţie, starea de sănătate a bărbatului s-a înrăutăţit. La Tiraspol i s-a făcut chimioterapie, dar nu a fost de ajutor. La 25 septembrie bărbatul a decedat.

Sursa : ipn.md