A salvat vieti, iar acum altcineva i-a salvat-o pe a sa. Un chirurg din Ceadir-Lunga a ajuns pe masa de operatie pentru un transplant de ficat. Asta dupa ce s-a imbolnavit de ciroza, cel mai probabil tot din cauza meseriei. Interventia a fost una reusita, spun medicii.A salvat vieti, iar acum altcineva i-a salvat-o pe a sa. Un chirurg din Ceadir-Lunga, pe masa de operatie pentru un transplant de ficat - VIDEO

Chirurg de meserie, acest barbat din Ceadir-Lunga a ajuns el insusi pe mana chirurgilor. Medicului i-a fost transplantat un ficat, dupa ce a ajuns sa aiba ciroza hepatica in faza terminala.

 

Victor COJOCARU, MEDIC ANESTEZIST: “Cel mai probabil boala a luat din cauza meseriei. Pentru ca nu este chirurg care sa nu se intepe in timpul operatiei.”

Interventia a durat mai mult de 10 ore, iar medicii spun ca este un succes. Pacientul a fost deconectat de la respiratie artificiala, iar acum acesta se simte relativ bine. Mai e nevoie de o perioada de recuperare insa, spun medicii.

Ion DAMASCAN, PACIENT: “Ma simt bine.”

Adrian HOTINEANU, CHIRURG TRANSPLANTOLOG: “In jur de doua saptamani va fi o perioada mai critica. Asta pentru ca s-ar putea ca ficatul sa nu fie primit de organism. Dar speram ca totul va fi bine. Trebuie sa respecte un regim alimentar specific. Desigur, fara fumat, alcool.”

Donatorul este un pacient care a suferit un ictus ischemic, in urma caruia s-a stins. Asa ca rudele acestuia au decis sa daruiasca viata unei alte persoane, fiind de acord sa I se preleveze organele.

Adrian HOTINEANU, CHIRURG TRANSPLANTOLOG: “A fost pe lista de asteptare…”

Relatia dintre doctori si medicul-pacient este mai diferita.

Victor COJOCARU, MEDIC ANESTEZIST: “Noi glumim cu el. El intelege anumite chestii.”

Ca in toate cazurile de transplant, pacientul se va afla sub supravegherea medicilor toata viata. Acesta este al 22-lea transplant de ficat efectuat in tara noastra.

 
Sursa: PRO TV