A murit Alexandru Snegur, deputat în primul Parlament al Republicii MoldovaDeputatul în primul Parlament al Republicii Moldova, 1990-1994, Alexandru Snegur s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Acesta a fost și primar al satului Speia, raionul Anenii Noi, în anii 1995-2003 și 2007-2011. Acesta va fi înmormântat în localitatea de baștină, satul Băiuș, raionul Leova.

După absolvirea a opt clase în anul 1967 din Băiuș, raionul Leova, Alexandru Snegur a studiat la Școala de viticultură și vinificație din satul Stăuceni (1967-1973). Ulterior, şi-a început activitatea de agronom-pepenierist în sovhozul-fabrică „Miciurin” a Asociaţiei Republicane de Producere „Moldvinprom” din raionul Leova.

În anul 1976 devine student al Institutului agricol „M. V. Frunze” din or. Chişinău, facultatea de „Pomilegumicultură şi Viticultură”, unde după anul II este trimis să prelungească studiile în Repu­blica Populară Bulgaria. Iar în anul 1981, după absolvirea Institutului Supe­rior Agricol „Vasile Colarov” din or. Plovdiv, Bulgaria, Alexandru Snegur revine în patrie, și activează în calitate de agronom-şef în sovhozul-fabrică „Ivanovca” a ARP „Moldvinprom”, agronom-şef în sovhozul „Oneşti” a ARP „Minplodoovoşciprom” din raionul Cotovschii.

În anul 1985 Alexandru Snegur îşi prelungeşte activitatea în raionul Anenii Noi în funcţia de director general al Asociaţiei de producere şi prelucrare a legumelor, director al sovhozului „Teplicinîi”, iar din 1991 – director al Firmei Agricole „Serele Moldovei”, pe care o conduce până în anul 2001.

Alexandru Snegur era căsătorit și avea doi copii. Este ctitor bisericesc și cavaler a numeroase ordine și distincții bisericești.

Liturghia și slujba înmormîntării va avea loc mâine, 13 august, cu începere de la ora 8.00, în biserica din satul natal Băiuș, raionul Leova.

Sursa : realitatea.md