A inflorit levantica Unde poti admira cele mai frumoase lanuri din tara

A sosit sezonul lavandei, iar peisaje sunt atât de frumoase că ne taie respirația.

Câteva sute de hectare cu levănțică sunt deja în floare așa că dacă vrei să faci o ședință foto în lanurile frumos colorate și parfumate nu mai sta pe gânduri.

Avem câteva lanuri în țară care își așteaptă cu drag vizitatorii. Grăbește-te dacă vrei să vezi lanul colorat, în curând florile nu vor mai avea un aspect atât de viu. Iată unde puteți să admirați lanurile de lavandă.

Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi

Peste o sută de hectare de levănțică sunt deja în floare. Anume aici, în anii precedenți se organiza un festival dedicat lavandei. Situat la 39 de kilometri de capitală, lanul se află la marginea satului și este ușor de găsit.

A inflorit levantica Unde poti admira cele mai frumoase lanuri din tara

Mincenii de Jos, raionul Rezina

Cât n-ai privi în jur, vezi doar levănțică. Circa 200 de hectare de flori cresc la 61 kilometri de Chișinău. Dar ce frumusețe…

Valea-Trestieni, raionul Nisporeni

Cea mai tânără plantație de lavandă o găsiți la 88 kilometri de capitală. Deși sunt doar două hectare de flori, frumusețea dar și mirosul levănțicăi te vor lăsa copleșit de ceea ce vei vedea!

Castel Mimi, Bulboaca, Anenii Noi

Frumusețea florilor de levănțică poate fi văzută și la unicul castel vinicol din Republica Moldova.

A inflorit levantica Unde poti admira cele mai frumoase lanuri din tara

Alte lanuri de levănțică din Moldova:

- Anenii Noi, Constantinovca

- Cojușna

- Bălți, Pelenia

- Dondușeni

Lavanda este un ingredient de bază în produsele cosmetice, săpunuri, parfumuri, uleiuri şi multe altele. Această plantă are o aromă dulce, proaspătă, cu proprietăți calmante. De aceea, uleiul esenţial de levănţică este folosit în aromoterapie. Acesta eliberează stresul şi starea de anxietate, este eficient pentru insomnie şi chiar depresie.

Sursa: stiri.md