A fugit din țară?! Petrenco, fiind condamnat cu suspendare, a plecat în Germania, unde a cerut azil politicLiderul Partidului „Casa noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, a părăsit Republica Moldova în taină și se află actualmente în Germania, acolo unde a cerut azil politic, transmite Newsmaker.md.

„Sunt în Germania de la sfârșitul lunii august. Cum anume am ajuns, nu vreau să dezvălui, însă în Germania am intrat legal”, a declarat Grigore Petrenco pentru sursa citată.

Mai mult, acesta deja a depus documentele necesare pentru a primi azil politic. „Aici mă ajută să primesc azi politic tovarășii din partidul „Die Linke” și cei din Amnesty International”, a conchis fostul deputat.

Realitatea.md amintește că Grigore Petrenco a fost condamnat, pe data de 28 iunie, la 4,6 ani de închisoare cu achitarea unei amenzi de 10 mii de lei, împreună cu alți activiști civici, găsiți vinovați de Judecătoria Chișinău în organizarea dezordinilor în masă din data de 6 septembrie 2015, în fața Procuraturii Generale.

Atunci, mai mulți militanți s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, într-o tentativă de a intra în sediul Procuraturii, câțiva polițiști fiind internați în urma confruntărilor în care au fost răniți și civili.

Sursa: realitatea.md